We zijn een hecht familiebedrijf sinds het jaar 1899!

Midden in het Westland werd in het jaar 1899 de eerste basis gelegd voor Hot Pepper King. Na meer dan 100 jaar en vijf generaties is het bedrijf uitgegroeid tot een vooruitstrevende peperkwekerij met locaties in Nootdorp en Pijnacker.

Deze twee ondernemers zijn de drijvende kracht achter Hot Pepper King

ad-van-luijk.jpg

Ad van Luijk

‘Niet lullen maar vullen’. Dit is het motto van Ad van Luijk. Deze geboren Westlander is een echte vakman. Als vierde generatie in het bedrijf zorgt Ad met zijn kennis en ervaring dat de kwaliteit voldoet van de hoogste marktstandaard.

persoon-joost-van-luijk.jpg

Joost van Luijk

Praktisch geboren in de kas, Joost zijn leven staat in het teken van de tuinbouw. Na de opleiding Greenport Business and Retail bij Inholland te hebben gevolgd is Joost bij zijn vader in het bedrijf gekomen om zich te richten op de peperteelt. ‘Het is een mooie nieuwe uitdaging’.

Innovaties voor een Minimale voetafdruk, Maximaal rendement

Duurzaamheid staat bij Hot Pepper King hoog in het vaandel. Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet, zodat wij continue kunnen innoveren. Voor ons betekent duurzaamheid vooral het minimaliseren van het grondstofverbruik per eenheid product, het telen in een volledig gesloten systeem waardoor wij geen invloed hebben op onze leefomgeving en het creëren van een veilige, aangename werkomgeving voor onze medewerkers.

verwerkingsruimte.jpg

Verwerkingsruimte

In de verwerkingsruimte van Hot pepper king staat een verpakkingsmachine die de pepers kan verpakken dmv een gesloten folie. Door het verpakken wordt de houdbaarheid verlengt en wordt de hygiëne in de supermarkt schappen gewaarborgd. De verwerkingsruimte beschikt over diverse duurzame aspecten zoals ledverlichting.

Zuiveringsinstallatie.jpg

Zuiveringsinstallatie

Hot pepper king beschikt over een zuiveringsinstallatie waarmee water weer schoon gemaakt kan worden. Hierdoor wordt er geen water verspeeld en worden alle nutriënten hergebruikt, zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit.

Maximaal-biologisch.jpg

Maximaal biologisch

In de kassen wordt volop gebruik gemaakt van biologische natuurlijke vijanden om plagen te beheersen. Elk teeltseizoen worden tientalen miljoenen natuurlijke vijanden ingezet die als ridders in de kas het gewas verdedigen.

Vernieuwende-peper-rassen.jpg

Vernieuwende peperrassen

Hot Pepper King onderzoekt en test voortdurend vernieuwde rassen die kunnen bijdragen aan kleinere voetafdruk en maximalisatie van het rendement. 

Zonnepanelen.jpg

Zonnepanelen

Op de schuur van Hot Pepper King liggen zonnepanelen die elke dag zorgen voor duurzame stroom.

Vers verpakte mogelijkheden

In onze gloednieuwe verpakkingsruimte zijn wij in staat om aan alle verpakkings wensen van de onze afnemers te voldoen.

Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Voorbeelden verpakkingsmogelijkheden

Peper verpakking
Peper verpakking
Peper verpakking

Certificeringen

Om de kwaliteitsstandaarden te waarborgen heeft Hot PepperKing een aantal certificeringen.

Global Gap
QS
Japan
GRASP
Website door Westdesign | © 2023 Hot Pepper King | Disclaimer | Privacyreglement